Voor 13:00 besteld, morgen in huis | Gratis bezorging vanaf €75

0
0,00

0
0,00

Limoncello

Dé likeur uit Italië

Limoncello, wie kent deze drank nou niet? Het is dé bekende citroenlikeur uit Italië met een alcoholpercentage tussen de 26 en 36%.

“Limon” komt van het Italiaanse woord “limone” (citroen) en staat bekend om zijn frisse, zure smaak.

Deze combinatie van citroen, suiker en water is een traktatie voor iedereen, zowel voor als na het eten. 

Hoe wordt limoncello gemaakt?

Echte limoncello wordt gemaakt van 100% biologische, onbespoten citroenen uit de omgeving van Sorrento.

Biologische teelt is niet alleen beter voor het milieu, maar ook essentieel voor de kwaliteit van de drank.

De pure alcohol (96%) trekt namelijk alle smaken en oliën uit de schil, en je wilt daarbij geen ongewenste stoffen.

Schillen met de hand

Elke citroen wordt met de hand geschild om de schil zo dun mogelijk te houden.

Hoe dunner de schil, hoe beter, zodat de bittere, witte binnenkant niet mee komt. Dit is de traditionele manier waarop echte limoncello in Italië wordt gemaakt.

Limoncello Spritz

In Italië maakt vrijwel elke horecagelegenheid zijn eigen limoncello, die als digestief na het diner wordt geserveerd.

Daarnaast is deze populaire likeur heerlijk in cocktails zoals de limoncello spritz (limoncello met prosecco, ijsblokjes en bruiswater), in combinatie met tonic of als scroppino.

Che Dona Luce, opgericht op 18 september 2020 door vrienden Harrie en Nick, is ontstaan uit passie voor Italië, familie, gezelligheid en ambacht.
Ervaar de Limoncello die ons verhaal vertelt en ontdek waarom we licht brengen in elke slok. Saluti!