Voor 16:00 besteld, morgen in huis | Gratis bezorging vanaf €75

Voor 16:00 besteld, morgen in huis | Gratis bezorging vanaf €75 |

0
0,00

RECEPT

Limoncello

Margarita

Dit eenvoudige, sprankelende limoncello recept is met de Italiaanse likeur perfect voor een zonnige middag of als verfrissend aperitief tijdens een gezellige avond. Hier is hoe je deze limoncello cocktail zelf kunt maken! 

10 min

1 persoon

Nick

beetje extra limoncello voor de smaak

Ingrediënten:

  • Limocello: 30 ml (1 oz)
  • Cointreau: 30 ml (1 oz)
  • Citroensap: 30 ml (1 oz)
  • Crushed ijs: Half glas
  • Verse citroen: 1, in dunne schijfjes gesneden
  • Verse munt: voor garnering
  • Optioneel: een klein schepje suiker voor extra zoetheid

Benodigdheden:

  • Mooi cocktailglas of een Spritz glas
  • Maatbeker
  • Shaker voor de non-frozen variant
  • Blender voor de frozen variant

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Wat doe je in de BLENDER voor een frozen variant:
    • Voeg 30 ml limoncello toe
    • Voeg 30 ml contreau toe
    • Voeg 30 ml citroensap toe
    • Voeg een half glas met crushed ice toe, en mixen maar!
  2. Wat doe je in de SHAKER voor een non-frozen variant:
    • Voeg 30 ml limoncello toe
    • Voeg 30 ml contreau toe
    • Voeg 30 ml citroensap toe
    • Voeg een half glas met crushed ice toe, en shaken maar!
  3. Garneer je glas met een takje verse munt en een schijfje citroen
  4. Als je van een iets zoetere Margarita houdt, kun je een klein schepje suiker toevoegen voordat je gaat roeren.
  5. Serveer en geniet van de verfrissende smaak van je zelfgemaakte Limoncello Margarita!
Tips:
  • Koel de contreau en limoncello vooraf voor het beste resultaat
  • Zet je glas van te voren in de vriezer: voor de complete ice ervaring!
Perfect voor zomeravonden of als smakelijke aperitief bij een lichte maaltijd. Proost, op het goede leven!

Bekijk ook eens

Limoncello Mojito

Limoncello Tonic

Limoncello strawberry spritz 

Limoncello Margarita

Als je zin hebt in een verfrissende limoncello Margarita, kun je kiezen tussen een frozen of non-frozen variant. Deze cocktail is een heerlijke combinatie van limoncello, Cointreau en vers citroensap. De frozen versie is perfect voor warme dagen, met een slushy-achtige textuur, terwijl de non-frozen variant ook een heerlijke klassieker is, het gekoelde drankje biedt beide versies met de kenmerkende citruskick die je zintuigen verfrist. Proost op de verfrissend smaakvolle ervaring, Saluti!

Limoncello: puur italiaans goud

Limoncello is niet zomaar een likeur. Het is vloeibare zonneschijn, gemaakt van de allerbeste citroenen uit Zuid-Italië. Deze citroenen groeien onder de warme Mediterrane zon en dat proef je in elke slok. De zoete, frisse smaak is perfect om een cocktail mee te maken die zowel elegant als speels is. Vergeet de standaard mixdrankjes, met limoncello zet je direct de toon voor een onvergetelijke avond!

tips voor de ultieme presentatie

Omdat een drankje niet alleen lekker moet smaken, maar ook een lust voor her oog moet zijn, geef ik je wat extra inspiratie:
  • Gouden randje: Maak de rand van je glas nat met een citroenpartje en doop deze in suiker voor een subtiele zoete touch
  • Citrusschijfjes: Voeg dunne schijfjes citroen of limoen toe voor een speels effect
  • Rozemarijnrook: Wil je echt indruk maken? Brand lichtjes de tak rozemarijn boven een vlammetje en leg deze daarna in je glas. Het subtiele aroma tilt je cocktail naar een hoger niveau

Proost op la dolce vita

Elke slok van dit drankje is een feest op zichzelf. Of je nu een zonnige zomerdag viert of de grijze winter wil opfleuren, dit drankje brengt je direct in de vakantiemodus. Dus trek een fles limoncello open, schenk in en hef het glas op de kleine momenten die het leven zo mooi maken. Salute!

RECEPT

Limoncello

Mojito

Dit eenvoudige, sprankelende limoncello recept is met de Italiaanse likeur perfect voor een zonnige middag of als verfrissend aperitief tijdens een gezellige avond. Hier is hoe je deze limoncello cocktail zelf kunt maken! 

15 min

1 persoon

Nick

Bovenhands schudden is lekkerder dan onderhands dat proef je!