OVER ONS
Het verhaal
VAN
che dona luce
Het verhaal van Che Dona Luce begon tijdens een gezellig etentje bij restaurant Antonio’s in Eindhoven. Terwijl Harrie en Nick genoten van meerdere limoncello’s, keken ze elkaar aan en deelden ze de droom om samen deze heerlijke likeur te creëren. Hoewel ze de volgende dag niet direct met hun nieuwe hobby konden beginnen (i.v.m. een kleine kater haha), was het zaadje gepland.

Zes maanden later, midden in de coronaperiode, trokken Harrie en zijn vriendin door Toscane, Italië. Tijdens een diner in Florence ontmoetten ze twee oudere Zweedse dames die al ruim 35 jaar in Italië woonden. Ze maakten al jaren zelf limoncello en gaven me aan het eind van de avond hun originele Italiaans recept cadeau. Als dit geen teken is?

Harrie belde Nick de volgende dag enthousiast op. Nick was die dag toevallig vrij en samen werkten ze het bedrijfsplan uit, over de telefoon. Harrie lag aan het zwembad, uitkijkend over de toscaanse heuvels vol druiven en Nick zat thuis achter de computer. Che Dona Luce was geboren! Niet veel later zat de auto van Harrie vol citroenen en alcohol en vertrok zo snel mogelijk naar Nederland voor de eerste batch.

