Voor 16:00 besteld, morgen in huis | Gratis bezorging vanaf €75

Voor 16:00 besteld, morgen in huis | Gratis bezorging vanaf €75 |

0
0,00

RECEPT

Buratta

basilicum-limoncello olie

Dit eenvoudige, sprankelende limoncello recept is met de Italiaanse likeur perfect voor een zonnige middag of als verfrissend aperitief tijdens een gezellige avond. Hier is hoe je deze limoncello cocktail zelf kunt maken! 

10 min

4 personen

Nick

Ik schoot per ongeluk uit met de limoncello ;)

Ingrediënten:

  • Buratta bol
  • Een grote bos basilicum
  • Olijfolie: 200ml
  • Limoncello Che Dona Luce: 50ml
  • Citroen
  • Groene druiven

Benodigdheden:

  • Vergiet
  • Pannetje met ijswater
  • Keukenmachine

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Masseer de basilicum 15 seconden in een vergiet en spoel af in pannetje ijswater
  2. Doe de olijfolie, basilicum en limoncello in de keukenmachine en mix tot een gladde massa. (Voeg naar smaak extra zout en peper toe)
  3. Leg de burrata op een bord
  4. Snij de groene druiven doormidden en leg om de burrata heen
  5. Sprinkel de dressing over de burrata
  6. Top af met citroenrasp, zout en peper
Tips:
  • De limoncello geeft het gerecht nét dat beetje extra frisheid en een zomerse vibe
  • Top af met een blaadje munt
Perfect voor zomeravonden of als smakelijke aperitief bij een lichte maaltijd. Proost, op het goede leven!

Bekijk ook eens

Limoncello tiramisu

Ceviche met Zeebaars en Limoncello

Burrata met basilicum-limoncello olie

Burrata met basilicum-limoncello olie

Op zoek naar het perfecte zomerse voorgerecht dat zowel eenvoudig te maken is als elegant oogt? Dit recept voor burrata met basilicum-limoncello olie is precies wat je nodig hebt. De romige, zachte smaak van de burrata combineert fantastisch met de frisse, aromatische dressing. Het is een licht en smaakvol gerecht dat ideaal is voor een lunch in de zon, een barbecue met vrienden of als chique starter voor een uitgebreid diner. Binnen tien minuten tover je een stukje Italië op tafel waar je gasten gegarandeerd van zullen opkijken.

 

Burrata is de luxueuze koningin onder de Italiaanse kazen. Van buiten lijkt ze op een gewone bol mozzarella, maar de magie zit vanbinnen. Zodra je de burrata aansnijdt, vloeit er een heerlijk romig hart van stracciatella (mozzarellareepjes) en room uit. Deze rijke, zachte textuur maakt burrata de perfecte basis voor smaken die knallen. In dit recept laten we de kaas de show stelen, ondersteund door een dressing die de romigheid perfect balanceert met een frisse en kruidige toets.

 

De zelfgemaakte basilicum-limoncello olie is de geheime ster van dit gerecht. Deze unieke dressing tilt een simpele salade naar een hoger niveau. De verse basilicum zorgt voor een kruidige diepte, terwijl een goede olijfolie de basis vormt. De toevoeging van limoncello geeft een verrassende, zoet-zure citrustoets die het geheel heerlijk zomers en levendig maakt. Samen met het sap van een verse citroen en de zoete, sappige druiven creëert deze olie een onvergetelijke smaakexplosie die perfect past bij de zachte burrata.

 

Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook ontzettend veelzijdig. Serveer de burrata met basilicum-limoncello olie als een indrukwekkend voorgerecht met wat geroosterd stokbrood of focaccia om in de heerlijke olie te dippen. Het is ook een fantastische lichte maaltijd op een warme dag. Experimenteer gerust door bijvoorbeeld wat flinterdun gesneden prosciutto, partjes vijg of geroosterde pijnboompitten toe te

voegen. Wat je ook kiest, met dit eenvoudige recept zet je gegarandeerd een gerecht op tafel dat klasse en zomerse gezelligheid uitstraalt.

Limoncello: puur italiaans goud

Limoncello is niet zomaar een likeur. Het is vloeibare zonneschijn, gemaakt van de allerbeste citroenen uit Zuid-Italië. Deze citroenen groeien onder de warme Mediterrane zon en dat proef je in elke slok. De zoete, frisse smaak is perfect om een cocktail mee te maken die zowel elegant als speels is. Vergeet de standaard mixdrankjes, met limoncello zet je direct de toon voor een onvergetelijke avond!

tips voor de ultieme presentatie

Omdat een drankje niet alleen lekker moet smaken, maar ook een lust voor her oog moet zijn, geef ik je wat extra inspiratie:
  • Gouden randje: Maak de rand van je glas nat met een citroenpartje en doop deze in suiker voor een subtiele zoete touch
  • Citrusschijfjes: Voeg dunne schijfjes citroen of limoen toe voor een speels effect
  • Rozemarijnrook: Wil je echt indruk maken? Brand lichtjes de tak rozemarijn boven een vlammetje en leg deze daarna in je glas. Het subtiele aroma tilt je cocktail naar een hoger niveau

Proost op la dolce vita

Elke slok van dit drankje is een feest op zichzelf. Of je nu een zonnige zomerdag viert of de grijze winter wil opfleuren, dit drankje brengt je direct in de vakantiemodus. Dus trek een fles limoncello open, schenk in en hef het glas op de kleine momenten die het leven zo mooi maken. Salute!