CHE DONA LUCE

Dé limoncello die licht geeft

Che Dona Luce

Wij zijn Nick en Harrie, twee Eindhovense vrienden die samen in 2020 Che Dona Luce opgericht hebben.
We maken op ambachtelijke wijze dé limoncello uit Eindhoven met citroenen geleverd door onze vrienden van de Philips Fruittuin.
Onze biologische citroenen worden met de hand zo dun mogelijk geschild en dat proef je.
De zuivere citroensmaak komt hierdoor mooi naar boven, mede door minder suiker toe te voegen!

IMG_5741

Nick

IMG_5742

Harrie

Che Dona Luce

Limoncello Che Dona Luce is Italiaans voor limoncello die licht geeft. Wij wonen in de Lichtstad en uiteraard geeft onze handgemaakte likeur dus licht! Naast een fris zoete smaak, zit er een lampje onder de fles die de limoncello belicht . Een echt feestje uit de vriezer! 

Limoncello

Wij maken een handgemaakte premium limoncello. Deze likeur komt oorspronkelijk uit het zuiden van Italië, de Amalfikust. Rond Napels en op Sicilië groeien bijzonder goede citroenen en hier worden grote hoeveelheden limoncello van gemaakt.
Onze Italiaanse citroenen worden geleverd door de Philips Fruittuin uit Eindhoven. Deze boomgaard werd in de jaren 30 geopend door Anton Philips als werkverschaffingsproject en om medewerkers van fruit te voorzien. Door deze jarenlange ervaring hebben ze goede banden met biologische fruittelers en kunnen ze ons goed voorzien van mooie Italiaanse citroenen. Deze
worden vervolgens door ons met de hand schoongemaakt, geschild en uiteindelijk gebotteld. Dit gebeurd aan een lange tafel in ons limoncello atelier.

De start

Nick en Harrie hadden na een geweldig diner en meerdere limoncello’s het idee om het zelf te gaan maken. In eerste instantie voor eigen gebruik natuurlijk! Na de zomervakantie in Italië kwam Harrie terug met een geweldig limoncello recept en een auto vol citroenen en alcohol. In die zomer zijn we samen gestart met limoncello Che Dona Luce!

Duurzaam

Wij gebruiken de schillen van 100% biologische citroenen. Nadat dit zonnige fruit geschild is, worden de schillen gebruikt voor de limoncello. De ‘kale’ citroenen vertrekken richting onze vrienden van zorgboerderij het Huisven in Heeze. Tijdens de dagbesteding worden onze citroenen gebruikt om hier Limonzero van te maken. Het citroensap wordt samen met kruiden uit de lokale moestuin gebruikt om er een heerlijk frisse alcoholvrije limoncello van te maken. Er wordt dus niks verspild!